cd persen tips

CD persen is anno 2014 de nummer 1 inkomstenbron voor zelfstandige muzikanten en labels. Daarom is het uitbrengen van je muziek op cd nog steeds van groot belang.

Wel vindt er een verschuiving plaats in de manier waarop bands hun album releasen. Wij zien dat het steeds meer gaat om de totaalbeleving rondom de band en de release. Naast geperste cd’s speelt digitale muziekdistributie, een muzikanten app en merchandise zoals bedrukte band t-shirts een belangrijke rol rondom een album release. Op deze pagina vind je alle informatie die je als independent muzikant, band of label nodig hebt voor een succesvolle album release.

cd persen

Hier vind je alle benodigde tips om te kunnen cd persen. Wil je meer weten dan vind je op DIY muzikanten tal van blogs met tips.

Zie hier hoe het productieproces werkt bij cd persen:

Digitale muziekdistributie

Digitale muziekdistributie wordt als dienst aangeboden in vele vormen en maten met evenzo uiteenlopende prijskaartjes. Alhoewel digitale downloads en streaming een heel belangrijk onderdeel van je album of EP release vormt verdienen de meeste labels en bands er niets of nauwelijks mee. Zelfs niet wanneer je in de top 10 van downloads verschijnt. Zoe Keating bijvoorbeeld is succesvol en heeft haar verdiensten bekendgemaakt. Wanneer zo’n grote artiest met zo’n marketingmachine achter zich maar $ 6,380 (dollar geen euro) verdient aan Spotify dan kun je je afvragen hoeveel zin digitale distributie heeft voor je portemonnee. Natuurlijk heeft het wel flinke promotionele waarde.

Er zijn talloze partijen waarbij je jouw digitale distributie kunt regelen zoals bijvoorbeeld Tunecore of imusiciandigital. Vaak betaal je per release en draag je ook nog eens een percentage af per verkocht item. Steeds meer bedrijven waar je kunt cd persen bieden het ook aan.

Gebruik je App als podium voor je fans

App laten maken

Een van de allerbelangrijkste elementen in het opbouwen van je fan base is dat als je eenmaal de aandacht hebt van je fans, dat je die ook vast houd. Koppel daarom je album release aan je app en blijf je fans via de app informeren over optredens, nieuws, nieuwe video’s en releases. Je fans boeien en binden wordt dat genoemd. Gebruik je app als podium! Je kunt al vanaf €228 een muzikanten app laten maken.

Band t-shirts

Wanneer je optreed is het een absolute aanrader ook band t-shirts te hebben en te verkopen tijdens optredens. Goede t-shirts voor bands zijn al te krijgen vanaf zo’n € 2,71. De prijs is afhankelijk van je opdrukt en aantal kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>