Eerste hulp bij muzikaal talent. Wie wij zijn.

We love Music!
Wie of waar je ook bent, ik weet iets zeker. Jij en ik hebben één ding gemeen. We zijn beiden Gek Op Muziek. We delen de geweldige ervaring even te kunnen zweven op de tonen van onze muzikale helden. En als je geen idee hebt wat ik bedoel, raad ik je aan je tijd niet aan onze blogs te verdoen. Probeer het dan eens op ikvoeleengroteleegte.com.

Jouw talent
Ha, fijn, je bent er nog. Nu we hebben vastgesteld dat we beiden muziekliefhebbers zijn heb durf ik ook het volgende te beweren. Er is een belangrijk verschil tussen jou en mij. Ik vermoed dat jij iets hebt waar ik alleen van kan dromen. Namelijk de mogelijkheid muziek te maken, in wat voor vorm dan ook. Het lijkt me fantastisch om te drummen in Paradiso, de kleine zaal is goed genoeg om te beginnen… Uitverkocht, dat dan weer wel. Maar vooralsnog maken zelfs de katten zich uit de voeten als ik zachtjes neuriënd door de straten fiets. Ik weet het zeker. Jij hebt meer muzikaal talent dan ik.

Onze kennis
Ik heb nog een vermoeden. Ik ben er namelijk sterk van overtuigd dat ik jou iets kan bieden wat jou ontzettend goed van pas komt. Als medewerker  van de grootste uitgever van muziek van independent artiesten in de Benelux, barst ik van de kennis over alles wat met muziek te maken heeft. Behalve het muziek maken zelf dan. Dat kunnen we niet. Daar hebben we onze klanten voor.

Wat wij goed kunnen
We hebben veel geleerd van al die klanten. En van het voeren van een succesvol bedrijf in de muziekindustrie. Steeds viel het ons op dat er zo ontzettend veel muzikaal talent in Nederland is. Maar ook constateerden we dat het hebben van muzikaal talent niet voldoende is om jezelf of je band bekendheid te geven.  En wij hebben nu juist die kennis en vaardigheden in huis die je daarvoor nodig hebt. Daarvoor heb je andere kwaliteiten nodig, zoals ondernemersgeest, kennis en een zeker zakelijk inzicht, inzicht in de muziekindustrie, weten hoe je een album produceert, wat marketingvaardigheden, een vleugje discipline en een grote dosis dapperheid.
Een laatste vermoeden. Ik durf te wedden dat van de opsomming in de voorgaande zin, jouw spreekwoordelijke nekharen ten hemel reizen. De meeste muzikanten hebben helemaal geen zin in gedoe en narigheid in de vorm van marketing of discipline. Vieze woorden. Je bent muzikant en wilt doen waar je goed in bent. Muziek maken. En daarmee basta.

Jouw talent en onze kennis
Je hebt gelijk, dat is je goed recht. Doe vooral waar je blij van wordt. Maar als je de ambitie hebt meer mensen van je muziek te laten genieten dan drie stamgasten in het buurtcafé, dan helpen we je graag op weg. Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk om jouw muziek op de kaart te zetten. Je moet alleen weten hoe.
En dat is waar wij ten tonele komen. Mijn blogs gaan je daarmee helpen. Wij zijn namelijk nu net goed in dat deel wat voor muzikanten vaak zo lastig is. Het voeren van een bedrijf en het behalen van commercieel succes. Ons bedrijf heeft een enorme kennis en kunde in huis als het gaat om het maken van een cd en alle bijkomende processen, over marketing en rechten, over distributie en merchandise.. Wij zijn goed in het aan de mens brengen van muziek. Dat gunnen we jou ook, en wel op een manier die past bij jouw eigen (muzikale) karakter en stijl. Iedere week zal ik in een blog tips en trucs met je delen, die je op weg helpen om jouw muzikale loopbaan naar het volgende level te tillen. We doen dit in kleine en eenvoudige stappen, en proberen zo goed mogelijk in te spelen op vragen die jou bezighouden.

Laat ons weten wat je wilt weten
Vandaar dat jouw mening en input erg gewenst zijn. Mail me vooral als je vragen hebt over wat dan ook met jouw muzikale wensen te maken heeft. Van het uitbrengen van je cd tot het vinden en binden van fans, en van het aankopen van een instrument tot het promoten van je singel, we hebben de kennis in huis en delen die graag met jou. Niets muzikaals is ons vreemd.

Ik hoop van je te horen. Online als reactie op één van onze blogs of, na het lezen hiervan, als nieuw en veelbelovend  talent op de radio!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>