Je eigen cd uitbrengen Stap 1: De voorbereidingen part 2: Het Stappenplan

Als je een eigen cd wilt maken komt er heel wat op je af. In onze blogs nemen we je aan de hand om dit proces voorspoedig te laten verlopen. We hebben in de vorige blog in kaart gebracht welke voorbereidende vragen je jezelf moet stellen voor je aan de slag kunt. Nu maken we je plan concreet.

Om jouw productie te doen slagen is het zinvol om een stappenplan te maken van de te nemen route naar jouw eigen album. Ook dit wiel hoef je niet zelf uit te gaan vinden. Om het je makkelijk te maken vind je hieronder een schema dat je eenvoudig kunt invullen. Zo breng je overzichtelijk in kaart wie wat wanneer moet ondernemen om jouw album werkelijkheid te maken.

Voor je gaat invullen, een paar tips:

  • Zie jezelf als projectmanager. Onderstaand schema is jouw roadmap om je project succesvol tot uitvoering te brengen. Zorg dat je het overzicht behoudt.
  • Wees reëel in je planning en bouw marges in. Hoewel het persen van een cd heel snel kan gaan moet je een release ruim inplannen. Mocht er onverhoopt vertraging ontstaan, dan kun je dit ondervangen in de speling die je inbouwt.
  •  Leg niet teveel verantwoordelijkheid bij één persoon, maar spreid de lasten. Probeer zoveel mogelijk taken te delegeren naar mensen die goed zijn in de betreffende taak en hier ook plezier aan beleven.
  • Vul je project zo in dat het leuk blijft hieraan te werken. Uiteindelijk draait het (letterlijk) allemaal om de muziek en het gevoel dat je hiermee over wilt brengen. Houd dit gevoel vast en blijf vooral lekker musiceren.
  • Gebruik de witregels in het schema om eventuele aanvullende acties in te vullen.
  • Sla acties die voor jou niet relevant zijn over.
  • Communiceer duidelijk met de betrokken partijen en maak heldere afspraken. Laat jouw stappenplan zien aan betrokkenen of, beter, laat hen meedenken met de invulling hiervan. Zo ziet iedereen ‘the big picture’ en ontstaat er een groter bewustzijn van en enthousiasme over jullie gezamenlijke doel.

Dus. Ben je zover? Neem je agenda en bondgenoten erbij, en invullen maar:

Wat ga je doen? Wie is verantwoordelijk? Wanneer beginnen? Wanneer voltooid? Gelukt?
Plan van aanpak maken        
Financiën in kaart        
Crowdfunding organiseren        
Nummers opname klaar        
Nummers opnemen        
Opname masteren        
Artwork ontwerpen        
Artwork drukklaar maken        
Merchandise voorbereiden        
Offertes persing aanvragen (www.decdperserij.nl/offerte)        
Uitzoeken/regelen rechten en copyright        
Release(party) organiseren        
Bestelling album plaatsen (www.decdperserij.nl)        
Aanleveren materialen persing        
Aandacht genereren voor release        
Releasen        
Album promoten        
Album distribueren        
Fans vinden, binden en boeien        
         
         
         
         
         

 

Wees niet bevreesd als je niet precies weet hoe je (sommige van) bovenstaande acties moet verrichten. We beschrijven iedere stap in onze volgende blogs. Als je daar niet op kunt wachten of andere vragen hebt. Bel even met DeCDPerserij.nl op 0228-350880. Of plaats een reactie.

Niet in de roadmap ondergebracht, maar vooral niet vergeten: geniet van je album (in wording) en laat zoveel mogelijk mensen meegenieten.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>